We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Een eigen bedrijf starten

Overige punten


Registreer nu op het forum voor gratis ondernemingsplannen

Gemeenten stellen vestigingen van bedrijven met veel toeloop in het centrum van stad of dorp niet altijd op prijs. Denk ook aan de eventueel benodigde milieuvergunningen, bouwvergunningen, specifieke beperkingen etc. Soms staan gemeenten alleen vestiging toe indien de werkgelegenheid erbij gebaat is of verlenen zelfs subsidies op bedrijfsvestigingen met werkgelegenheid. Vraag of bestemmingsplannen niet in strijd zijn met vestiging van het bedrijf. Bespreek de locale tarieven. En we hebben het dan nog niet eens gehad over enorme verschillen in grondprijzen; buiten de druldcere provincies liggen die prijzen per meter beduidend lager.

Alle voor- en nadelen die een rol kunnen spelen bij het vestigen van een bedrijf zijn hier nog lang niet opgesomd. Duidelijk zal zijn dat er aan van alles gedacht moet worden. Er zal dus beslist sprake moeten zijn van een vestigingsbeleid, gebaseerd op wensen, behoeften, omstandigheden en vooral goede adviezen van specialisten. Een onbezonnen vestiging kan uiteindelijk leiden tot crisis, sluiting of faillissement.

Tip: Benader Kamer van Koophandel, gemeente en bank en vraag naar informatie omtrent de haalbaarheid van een voorgenomen vestiging. En bedenk dat een gunstige vestigingsplaats goud waard is...

Login

Laatste forumberichten

  • Geen berichten om weer te geven.

Over de website

Op deze site informeren we over alles wat te maken heeft met het starten van een eigen bedrijf.

Schrijf mee

Zelf artikelen toevoegen aan onze website? Stuur je artikel naar ons toe.

Forum

Heb je vragen of wens je meer informatie te ontvangen over een bepaald onderwerp? Ga naar ons forum.

Contact

Contact met ons opnemen? Maak gebruik van ons contactformulier.

colour style colour style colour style colour style